вівторок, 11 вересня 2018 р.

Районний семінар бібліотечних працівників «Роль бібліотек у формуванні екологічної культури населення»


Екологічне виховання сьогодні повною мірою здійснюють не лише освітні заклади, а й бібліотеки, де є все необхідне для екологічного виховання і освіти. Сформовані фонди книг і періодичних видань, інформаційні бази даних та багатий творчий потенціал.
11 вересня в рамках проведення обласного соціологічного дослідження «Роль бібліотек у формуванні екологічної культури населення» у читальній залі Виноградівської ЦРБ відбувся районний семінар бібліотечних працівників «Екологічне просвітництво, як складова діяльності бібліотек».
Директор Виноградівської ЦБС – Вашкеба К.Г. відкрила семінар з консультацією «Проблеми екології і роль бібліотек в екологічному вихованні населення».
З накопиченим досвідом та досягненнями в роботі дитячої книгозбірні з питань екологічної культури дітей присутніх ознайомила заступник директора по роботі з дітьми – Любка Й.Й.
Завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом Марушка М.В. представила методичні поради у вигляді презентації «Прикладний екоформат роботи бібліотек».
На семінар була запрошена керівника сектору туризму Виноградівського району Горнецікі В.В., яка провела віртуальний екскурс  «Екотуризм району – один з напрямків популяризації екологічного виховання».
У ході семінару було виступили зав.бібліотекою-філією с. В. Паладь Бігорі К.С. з бібліографічним оглядом літератури «Екологія – дзвони сьогодення» проведено та бібліотекар І кат. бібліотеки-філії с. Олешник - Барнич Г.В. "Екологія природи, екологія душі".
Насамкінець  семінару було проведено майстер-клас «Вироби зі сміття – прикраса для буття» та підведено підсумки навчання, намічено плани та заходи в рамках обласного соціологічного дослідження.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.