пʼятницю, 29 листопада 2019 р.

Районний семінар бібліотечних працівників «Робота з молоддю: шлях до подолання кризи читання»


Залучити користувачів до читання, розвивати сталий інтерес до книги – це головне завдання бібліотеки. А щоб зробити читання привабливим, корисним, бібліотека шукає нестандартні, цікаві форми роботи. Тому 28 листопада 2019 р. на базі міської бібліотеки-філії відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему:  «Робота з молоддю: шлях до подолання кризи читання».

Відкрила семінар з консультацією «Актуальні виклики у діяльності бібліотек України з обслуговування юнацтва» - директор Виноградівської ЦБС Вашкеба К.Г. Марушка М.В- завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом ЦРБ  провела парад ідей «Перезавантаження роботи з молоддю: створення простору для творчості, креативні форми, творчі проекти. Шапко Г.М. – завідуюча міською-бібліотекою-філією ознайомила присутніх з досвідом роботи зарубіжних країн провівши година фахівця «Запозичення ідей бібліотечних інновацій при роботі з молоддю». Зевдій О.В. – бібліотекар юнацького відділу міської бібліотеки ознайомили колег з напрацьованим досвідом роботи у впровадженні  інноваційної діяльності, ігрових форм і методів проведення масових заходів. У ході семінару бібліотечні фахівці провели показовий конкурс та вікторину, а також продемонстрували акторські здібності (Шапко Г.М. – зав. міською-бібліотекою-філією, Попович Н.Ю. – бібліотекар читального залу міської бібліотеки-філії) виконуючи гумореску «Бібліотечна тусовка».
Цікаво, змістовно, інформативно в теплій, дружній атмосфері пройшла творча лабораторія «Я роблю це так…: бібліотека у світі інновацій – ділимось досвідом» бібліотечні працівники обмінювались досвідом роботи по роботі із молоддю, а також мали можливість переглянути презентацію з досвіду роботи зав. бібліотекою-філією с. Нове Село Молнар М.Г.
Діловою інформацією «Бібліотеки в умовах децентралізації: виклики та перспективи» поділилась з присутніми директор Виноградівської ЦБС Вашкеба К.Г.
Завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом ЦРБ – Марушка М.В. надала методичні поради щодо написання річного плану та особливості звіту ЕСМаР,  ознайомила присутніх з графіком здачі звітів за 2019 рік та планів роботи на 2020 рік, розповіла про нові форми організації та планування роботи бібліотек.
Зустріч подарувала приємні позитивні емоції, у бібліотекарів з’явились нові ідеї для впровадження побачених інноваційних форм роботи в своїй діяльності.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.