четвер, 25 березня 2021 р.

Zoom-семінар «Навчання цифровій грамотності в публічних книгозбірнях Виноградівської територіальної громади»

        

24 березня працівниками Виноградівської центральної публічної бібліотеки для працівників  сільських бібліотек-філій Виноградівської територіальної громади було проведено zoom-семінар «Навчання цифровій грамотності в публічних книгозбірнях Виноградівської територіальної громади».

Пандемія коронавірусу COVID-19 створила для бібліотек незвичну ситуацію, що вимагає від працівників пошуку нових методів роботи, побудови власної стратегії на випадок форс-мажорних обставин у майбутньому. Як бібліотекам під час карантинних обмежень продовжувати реалізацію своєї місії, знайти можливості для активної діяльності та поєднання безпечних умов для своїх користувачів розповіла директор центральної  публічної бібліотеки Виноградівської міської ради  – Вашкеба К.Г.

Працівником інтернет-центру – Ромушко К.В. було презентовано основні напрями реалізації проєкту Кабінету Міністрів України «Дія. Цифрова освіта»,  його мету та основні завдання, а також звернула увагу на те, як реалізовувати програму розвитку цифрових навичок громадян у бібліотеках.

Наразі Міністерство цифрової трансформації України активно розвиває проект «Дія. Цифрова освіта», одним із завдань якого є сприяння комп’ютеризації сільських бібліотек України. Наприкінці 2020 року бібліотеки Виноградівської РЦБС отримали 60 комп’ютерів, що дало змогу сільським бібліотекам активно підключатися до проекту як партнерські офлайн-хаби, де користувачі мають можливість проходити навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності. Саме як підключитися до мережі хабів та які інноваційні послуги можуть надавати бібліотечні хаби продемонструвала завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом – Марушка М.В.

Комп’ютеризація бібліотек дає поштовх для розвитку громад та є початком великих змін для кожної з цих бібліотек. Це спонукатиме і бібліотекарів, і місцеву владу розвивати свої бібліотеки та спроможності своїх громад. 

#cifra_library





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.