середу, 26 червня 2019 р.

Районний семінар бібліотечних працівників на тему: "Організація нестаціонарного бібліотечного обслуговування: історія та сучасність"

В основу діяльності бібліотек покладено принцип доступності до інформації. В сільській місцевості саме через нестаціонарне обслуговування реалізується принцип доступності «Якщо читач не йде до бібліотеки, то бібліотека йде до читача». Зважаючи на це, 25 червня в читальній залі Виноградівської центральної районної бібліотеки відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему: "Організація нестаціонарного бібліотечного обслуговування: історія та сучасність". 
З вступним словом та інформаційним досьє  «Нестаціонарне обслуговування: історичний екскурс, міжнародний досвід» виступила директор Виноградівської РЦБС Вашкеба К.Г.
Важливою та корисною інформацією стала консультація  «Технологія організації планування, обліку і звітності в діяльності нестаціонарних форм бібліотечного обслуговування» завідуючої методико-бібліографічним та інформаційним відділом ЦРБ Марушка М.В. Зокрема, вона детально зупинилася на найбільш поширених формах позастаціонарного обслуговування користувачів, надала рекомендації по складанню документів та веденню обліку читання.
Заступник директора по роботі з дітьми Любка Й.Й. провела інформаційну годину «Бібліобус – сьогодення нестаціонарного обслуговування». Також Йолана Йосипівна  ділилась досвідом  районної книгозбірні для дітей  про роботу виїзної читальної зали на літній період роботи бібліотеки.
Для обміну досвідом роботи серед учасників було проведено вправу «Вільний мікрофон», під час якої присутні розповіли про використання ними різних форм нестаціонарного обслуговування та ділилися очікуваними результати роботи.
З презентаційними матеріалами «Робота бібліотек району з питань організації нестаціонарного обслуговування населення» виступили завідуючі бібліотек-філій с. Хижа, Веряця, Чорнотисово, Гетеня.
Підводячи підсумки семінару розглядалися питання подальшого розвитку позастаціонарних форм в сільських бібліотеках, їх можливості щодо задоволення інформаційних та дозвіллєвих інтересів читачів.











Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.