пʼятницю, 26 липня 2019 р.

Workshop «Креативні бібліотекарі: нові можливості, нові ідеї, нова якість обслуговування»


Публічним бібліотекам для того, щоб вижити сьогодні, потрібно відповідати вимогам часу і потребам громади. Бути корисними і цікавими населенню свого села, стати більш відкритими і дружніми, запропонувати населенню нові послуги, подати нові ідеї. Саме з цією метою 25 липня на базі бібліотеки-філії смт. Королево  для дорослих проведено workshop «Креативні бібліотекарі: нові можливості, нові ідеї, нова якість обслуговування» для бібліотек-філій с. Хижа, Черна, Новоселиця, Теково, Сасово, Олешник, М.Копаня.
З вступним словом звернулась директор Виноградівської РЦБС- Вашкеба К.Г. наголосивши, що на сучасному етапі бібліотечна галузь потребує інноваційного підходу,  дієвих форм і методів роботи з користувачами а також підтримки місцевих громад.
Провідний бібліотекар бібліотеки-філії смт. Королево для дорослих – Гілвей Л.І. провела оглядову екскурсію бібліотекою, ознайомила учасників заходу із напрацюваннями бібліотеки, сучасно оформленими книжково-ілюстративними виставками, картотеками та ін.
Бібліотечні працівники збагатили свої професійні знання новими дієвими засобами, адже завідуюча бібліотеки-філії смт. Королево – Решетар В.Ю. провела презентацію з досвіду роботи бібліотеки «Сучасна бібліотека: рухаємось вперед», завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом ЦРБ – Марушка М.В. презентувала методичну панораму «Трансформація бібліотеки від 2.0 до 4.0», а також провела майстер-клас  «Соціальні мережі як засіб реклами бібліотечної діяльності».
 Підводячи підсумки семінару на платформі професійного діалогу «Спілкуємось…Міркуємо… Вчимось…», вже самі бібліотекарі фантазували, пропонували як і які ресурси, інструменти використовувати, щоб популяризувати, впроваджувати інноваційні форми роботи що відповідають сучасними реаліям життя.
По завершенню кожен з учасників отримав домашнє завдання та рекламно-інформаційну продукцію підготовлену колективом бібліотеки-філії смт. Королево.










Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.