четвер, 19 вересня 2019 р.

Семінар «Сучасний бібліотечний потенціал та його можливості щодо задоволення освітніх потреб учнів»

Одним з основних напрямків роботи бібліотеки є робота з підвищення фахового рівня бібліотечного персоналу. Набуті на заняттях з підвищення кваліфікації знання дають змогу співробітникам бібліотек орієнтуватися в соціальних та виробничих умовах, закріплювати, розширювати та поглиблювати свій професійний кругозір.

19 вересня на базі районної книгозбірні для дітей відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему: «Сучасний бібліотечний потенціал та його можливості щодо задоволення освітніх потреб учнів».
Відкрила семінар директор Виноградівської РЦБС – Вашкеба К.Г. наголосивши у вступному слові на важливість публічних бібліотек у соціалізації учнів та залученні їх до читання й освоєння основного з умінь для покоління інформаційної ери - уміння самостійно здобувати знання, уміння вчитися протягом життя.
Заступник директора по роботі з дітьми Любка Й.Й. виступила  з інформаційним досьє: «Вплив шкільної реформи на бібліотечне обслуго­вування підлітків. Розвиток особистості через бібліотеки,  як один з акцентів шкільної реформи».
Презентуючи web-огляд: «Можливості сучасної комп'ютерної технології в удосконаленні  інформаційного забезпечення освітньої діяльності бібліотек» - завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом ЦРБ Марушка М.В. учасники семінару мали ознайомитись та поповнити список корисних інтернет-ресурсів на допомогу навчальному процесу.
В ході семінару були розглянуті питання щодо створення комфортних умов та впровадження інноваційних форм роботи з користувачами. Бібліотекар РДБ – Яцкович Е.М. ділилась досвідом з колегами наголосивши, що одним із принципів масової роботи є актуальність, незвичне трактування певних питань, що дозволяє підвищити зацікавленість читачів тією чи іншою темою.  Проводячи масові заходи, бібліотеки задовольняють потреби в освіті та самоосвіті, професійному вдосконаленні, розширенню світогляду, духовному, естетичному розвитку.
Обмін досвідом виявився дуже корисним, адже справити враження на сучасного читача, зробити бібліотеку яскравою, показати нестандартний зміст і форму, внести ауру новизни – завдання не із легких. Від якості роботи бібліотеки залежить якість поколінь – як сучасного, так і прийдешнього.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.