понеділок, 21 жовтня 2019 р.

Зональний день професійного спілкування «Трансформація сільської бібліотеки: від інформаційної установи до соціокультурного центру громади»


               16 жовтня на базі бібліотеки-філії с. Нове Село  успішно пройшов зональний день професійного  спілкування  на тему  «Трансформація сільської бібліотеки: від інформаційної установи до соціокультурного центру громади».
До участі у професійному спілкуванні  були запрошені працівники бібліотек- філій  с.Олешник,  М.Копаня, Королево,  Тисобокень,  Вілок,  Велика Паладь, Фанчиково, Ботар, Шаланки. Приємним жестом стало  вітання голови села Пінтє В.В. який високо оцінив роботу сільської бібліотеки.  Завдяки співпраці з міжнародними і вітчизняними громадськими організаціями, проєктній діяльності Мелінді Гейзівні вдалось  перетворити бібліотеку у сучасний  інформаційно- освітній, дозвіллєвий і соціокультурний центр громади.
В цьому переконались колеги під час проведеної екскурсії бібліотекою. Цікавою і пізнавальною була проведена завідуючою бібліотекою презентація   з досвіду роботи бібліотеки на тему: «Сільська бібліотека: від обслуговування населення до співпраці з громадою». Мелінда Гейзівна поділилась досвідом залучення  різних вікових категорій користувачів до бібліотеки, секретами успішної  роботи клубів за інтересами для молодих мам, людей похилого віку, клубу «Люби і роби добро», лялькового театру «Ластівка»; про  серію проведених широкомасштабних заходів у  партнерстві з громадськими організаціями, активом села і бібліотеки.
Презентація була настільки об’ємною, багатоаспектною та професійно підготовленою, що претендувала на досвід роботи колективу, а не бібліотеки з одним штатним працівником. Однак, секрет успіху бібліотеки , за словами самої Мелінди Гейзівни, заключається у згуртованості активу  навколо бібліотеки, бажанні змістовного проведення  вільного часу,  щоденно відкривати для себе  щось нове і разом з тим зберігати і примножувати  традиції своїх предків.
          Учасники школи взяли участь у майстер класі, організованого  завідуючою бібліотекою  та учасниками клубу «Люби і роби добро».  Отримані знання колеги обов’язково запровадять у своїх бібліотеках. Продовженням школи  став професійний діалог учасників заходу, які поділились своїм досвідом роботи, цікавими напрацюваннями і успішними проєктами.
Підводячи підсумки школи,  директор Виноградівської РЦБС Катерина Вашкеба висловила сподівання ,що досвід роботи завідуючої бібліотеки-філії с. Нове Село Мелінди Гейзівни  буде запроваджений і в інших бібліотеках району. Це той досвід, який допоможе бібліотекам стати справжніми центрами громад, стати конкурентоспроможними на ринку надання  інформаційних, дозвіллєвих і соціальних послуг.










Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.