середу, 5 лютого 2020 р.

Вебінар "Дія. Цифрова освіта"



5 лютого сучасні бібліотеки-філії Виноградівського району взяли участь у вебінарі "Дія. Цифрова освіта". Завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом ЦРБ – Марушка М.В. ознайомила завідуючих бібліотек з основними навичками роботи у проєкті.

Мета проєкту: навчити 6 мільйонів українців цифровій грамотності абсолютно БЕЗКОШТОВНО за три роки. Базами для навчання стануть бібліотеки, школи, університети, ЦНАПи, хаби. Для цього створено дві складові: онлайн платформа та офлайн підтримка.
Доведено до відома, що на платформі  створено 3 базових серіали , за участі відомих зірок. Передивляючись серії, відповідаючи на тестові завдання, можна набути нових навичок з цифрової грамотності, які так необхідні в сучасному світі. Наприкінці навчання усі учасники проєкту отримають сертифікати.
Деякі бібліотечні фахівці в мережі Фейсбук вже хизуються здобутими навичками, отримавши сертифікати. Водночас, вони стають фасилітаторами, які надаватимуть доступ до платформ, навчатимуть, пояснюватимуть, допомагатимуть  робити перші кроки в отриманні знань з цифрової грамотності.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.