пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

Виїзний семінар «Бібліотека та місцева громада: робота з позицій суспільних інтересів»


14 листопада на базі бібліотеки-філії с. Олешник проведено виїзний семінар «Бібліотека та місцева громада: робота з позицій суспільних інтересів».
До участі були запрошені бібліотечні працівники району сіл Тросник, Фанчиково, Дротинці, Чепа, Гетеня, Чорнотисово, М.Копаня, Теково, Сасово, Пушкіново, Н.Село, смт. Королево, вул. Першотравнева та сільський голова Попович Степан Миронович.
Відкрила семінар, познайомила присутніх з планом роботи та пріоритетними напрямки бібліотечного обслуговування у нових реаліях директор ВРЦБС – Вашкеба К.Г. 
Знайомство з історією, побутом, традиціями, співпрацею з інвесторами с. Олешник, а також подальші перспективи роботи в цьому напрямку провів сільський голова Попович С.М.
Завідуюча бібліотекою-філією с. Олешник - Любка О.І.  на фоні мультимедійної презентації «Публічна бібліотека та громада: стратегія співпраці» поділилась напрацьованим досвідом роботи сільської бібліотеки, а бібліотекар І кат. Барнич Г.В. для колег провела оглядову екскурсію бібліотекою.
 В ході семінару колеги мали можливість обмінятись досвідом роботи по проведенню масових заходів. Для учасників семінару учнівська молодь провели інформаційну годину до Дня Гідності та Свободи «Україна – це територія вільності та свободи».
Як стати цікавою громаді, будувати партнерські стосунки з різними державними установами, громадськими об’єднаннями, громадою села, робити акцент на надання послуг розповіла завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом ЦРБ – Марушка М.В.
Підводячи підсумки семінару колеги дійшли висновку що громадськість почує бібліотеки лише тоді, коли вони будуть говорити про себе, рекламувати свої послуги, відстоювати свої права.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.