вівторок, 3 березня 2020 р.

Методичний день "В досьє професіонала"


З метою творчого зростання, підвищення освітнього та кваліфікаційного рівня, удосконалення професійної майстерності 3 березня на базі Виноградівської ЦРБ відбувся черговий методичний день для завідуючих бібліотек-філій с. Боржавське, Нове Село, Тисобикень, Ботар, В.Паладь, смт. Вілок.
Про освітній онлайн-курс для бібліотекарів «Бібліотека – відкритий публічний простір» та базовий онлайн-курс «Цифрова освіта» розповіла завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом ЦРБ - Марушка М.В.
Це перший в Україні спеціалізований онлайн-курс для бібліотекарів, де лекції читають живі викладачі. Важливо, що курс орієнтований на співробітників невеликих бібліотек –міських, районних, сільських. Адже ці люди щиро прагнуть зробити свою бібліотеку сучасною і відкритою для різних категорій користувачів.
Курс складається із 30 відеуроків (тривалістю 10-15 хвилин), об’єднаних у 5 основних тем: Бібліотека як система, Бібліотека як простір, Бібліотека – доступ до інформації та знань, Бібліотека – місце зустрічей та Бібліотека – адвокація та комунікація. Тренерами курсу є харизматичні, досвічені та визнані фахівці бібліотечної сфери: Oksana Brui Ірина Шевченко та Ярослава Сошинська.
Сьогодні учасники заняття мали можливість прослухати один з п’яти онлайн-курсів та закріпити знання пройшовши контрольне тестування по темі  «Бібліотека як система» у ході якого отримали позитивні результати і допущені до прослуховування наступного курсу.
 День завершився позитивними емоціями та поповненням новими знаннями.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.