пʼятницю, 11 березня 2022 р.

Zoom-конференція «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами»

10 березня для працівників КЗ «Виноградівська публічна бібліотека» проведено zoom-конференцію «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами».



«Бібліотеки мають постійно налагоджувати ефективну співпрацю з внутрішньо переміщеними особами. Наша мета – допомагати ВПО інтегруватися в нову для них громаду, покращувати їх соціально-інформаційний та правовий захист, створювати ефективні умови захисту ВПО», – зазначила директор КЗ «Виноградівська публічна бібліотека» - Вашкеба К.Г.

В рамках проведення онлайн-зустрічі завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом Марушка М.В. виступила на тему: «Основні напрямки роботи бібліотек  з внутрішньо переміщеними особами».

Під час спілкування працівники бібліотек обговорювали проблемні питання, висловлювали свої позиції щодо обслуговування внутрішньо переміщених осіб, а також ділились досвідом волонтерської діяльності на території своїх громад.

Поява внутрішньо переміщених осіб – трагічний момент для країни. Вона несе із собою проблеми, які потрібно вирішувати на системному рівні, а в разі неспроможності це зробити – стає довготерміновою. Однак слід пам’ятати, що у внутрішніх переселенців життя триває, а у деяких – починається. Від наших, спільних із ними, зусиль, у тому числі від роботи бібліотекарів, залежить, наскільки гідним, реалізованим, безпечним і повним воно буде.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.