вівторок, 4 лютого 2020 р.

Інформаційно-методична панорама


Новий рік — нові цілі. Чого хочеш навчитися, як цього досягти і що потім робити з цими знаннями? Саме з такою метою 4 лютого було проведено методичне заняття для бібліотек-філії с. Букове, Дротинці, В.Копаня та вул. Першотравнева.
Насправді останнім часом відбулося багато нового і цікавого. Про нові основні бібліотечні тренди: освітній онлайн-курс для бібліотекарів «Бібліотека – відкритий публічний простір» та базовий онлайн-курс «Цифрова освіта» розповіла завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом ЦРБ - Марушка М.В.
У ході проведення заняття зав. бібліотеками-філіями були ознайомлені з програмою та інструкцією проведення обласного соціологічного дослідження “Використання краєзнавчої літератури в бібліотеках області, придбаної за кошти обласних програм”.
Учасники заняття мали можливість прослухати один онлайн-курс для бібліотекарів, та закріпити знання пройшовши контрольне тестування по темі  «Бібліотека як система» у ході якого отримали позитивні результати і допущені до прослуховування наступного курсу.
 Курс складається із 30 відеуроків (тривалістю 10-15 хвилин), об’єднаних у 5 основних тем:
·         Бібліотека як система: сучасне призначення бібліотек, основні складові – приміщення, ІТ, традиційні та нові послуги; хто такий сервісний бібліотекар, навчання для бібліотекарів.
·         Бібліотека як простір: маленькі ідеї для великих змін, еко-бібліотека, стандарти та новий дизайн, приклади успішних дизайнерських рішень.
·         Бібліотека - доступ до інформації та знань: друковані та електронні видання; джерела для отримання якісних новин, освіти та розвитку, офіційної інформації; підтримка академічної доброчесності та інтелектуальне дозвілля.
·         Бібліотека - місце зустрічей: традиції та новації, що таке «третє місце» та як створити у ньому комфорт і затишок, як провести подію в бібліотеці, як залучити друзів та волонтерів.
·         Бібліотека - адвокація та комунікація: як комунікувати про себе світу (ключові повідомлення, ЗМІ та цифрові комунікації), що таке адвокаційна кампанія та як її проводити.
День завершився позитивними емоціями, а набуті знання стануть основою для запровадження нових послуг для місцевої громади.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.