вівторок, 18 лютого 2020 р.

“Бібліо-інформ-панорама”


В останні роки сільські бібліотекарі зіткнулися з багатьма проблемами в професійній діяльності, і сьогодні, як ніколи, вони потребують методичної та консультаційної допомоги. Саме з цією метою 18 лютого було проведено методичне заняття для бібліотек-філії с. Широке, Онік, М.Ком’яти.

Завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом ЦРБ - Марушка М.В. акцентувала увагу присутніх на основні напрямки бібліотечної діяльності,  ефективність бібліотечних послуг , які  сприятимуть якісним змінам у бібліотеках. А саме: освітній онлайн-курс для бібліотекарів «Бібліотека – відкритий публічний простір» та базовий онлайн-курс «Цифрова освіта»
Учасники заняття мали можливість прослухати один з п’яти онлайн-курсів для бібліотекарів, та закріпити знання пройшовши контрольне тестування по темі  «Бібліотека як система: сучасне призначення бібліотек, основні складові – приміщення, ІТ, традиційні та нові послуги; хто такий сервісний бібліотекар, навчання для бібліотекарів» у ході якого отримали позитивні результати і допущені до прослуховування наступного курсу. Попереду слухачів курсів чекають ще чотири курси, в кінці яких отримають сертифікат:
·         Бібліотека як простір: маленькі ідеї для великих змін, еко-бібліотека, стандарти та новий дизайн, приклади успішних дизайнерських рішень.
·         Бібліотека - доступ до інформації та знань: друковані та електронні видання; джерела для отримання якісних новин, освіти та розвитку, офіційної інформації; підтримка академічної доброчесності та інтелектуальне дозвілля.
·         Бібліотека - місце зустрічей: традиції та новації, що таке «третє місце» та як створити у ньому комфорт і затишок, як провести подію в бібліотеці, як залучити друзів та волонтерів.
·         Бібліотека - адвокація та комунікація: як комунікувати про себе світу (ключові повідомлення, ЗМІ та цифрові комунікації), що таке адвокаційна кампанія та як її проводити.
Отримані знання сприятимуть реалізації пріоритетних напрямів розвитку бібліотек на користь громад.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.