вівторок, 18 червня 2013 р.

Невідомий і таємничий Пауло Коельо

         
 Пауло Коельо народився в Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 24 серпня 1947 в сім'ї інженера. Його батьки хотіли, щоб хлопчик пішов по стопах батька, але вже в юності Пауло Коельо вирішив, що хоче стати письменником. Його небажання слідувати волі батьків призвело до того, що у віці 17 років Пауло був визначений в психіатричну лікарню (1966), де проходив лікування електрошоком .. Він був випущений з лікарні через три роки, зробивши три спроби втечі.
Коельо пізніше зізнався, що його батьки вирішили помістити його в лікарню тому, що хотіли захистити його і не знали, що з ним робити. Досвід і переживання, які він отримав за ці важкі три роки Коельо майстерно виклав у романі «Вероніка вирішує померти». В юності він також відбув тюремне ув'язнення за виступи проти правлячого режиму С. Хусейна в Бразилії (у в'язниці він не раз піддавався тортурам). Цей етап свого життя Пауло Коельо частково описує в романі Валькірії, нещодавно вперше вийшов російською мовою.

     Поступившись бажанням батьків, Коельо вступає на юридичний факультет, але вже через рік він кидає навчання, приєднується до руху хіпі і подорожує по Америці і Європі. В цей же час він стає композитором і пише пісні для багатьох знаменитих бразильських виконавців. Пізніше Пауло об'єднав сили з рок-зіркою Рауля Сейхаса ... Разом вони написали 120 пісень (між 1973 і 1982), які революціонізували бразильську рок-музику; деякі з цих пісень - хіти і сьогодні. Еріка Мармі описав той період його життя в своїй книзі «Пісня Чарівника: Музична Кар'єра Пауло Коельо», виданої в році 2007.
          Хіпі, журналіст, рок-зірка, актор, драматург, театральний директор і телевізійний продюсер - ця ураганне життя закінчилося в 1982 році під час поїздки в Європу. У Дахау і пізніше в Амстердамі у Пауло відбулася містична зустріч з «J», його новим наставником, який переконав його пройти шляхом Сантьяго-де-Компостела, дорогою середньовічного паломника між Францією та Іспанією.
          Він зробив це паломництво в році 1986. Саме там він повторно звернувся до християнства і знову знайшов віру, в якій його виховували батьки-єзуїти в шкільні роки. Пізніше він описав цей досвід у своїй першій книзі Pilgrinage ("Щоденник Мага"), виданій в році 1987. У наступному році вийшла його друга, і найпопулярніша книга «Алхімік». Цей роман не тільки приніс Коельо світову популярність, але й отримав статус сучасної класики. Це історія поза часом, яка не перестане чарувати і надихати цілі покоління майбутніх читачів.
          Подальшими книгами були «Брида» (1990), O Dom Supremo: The Greatest Gift (1991), Валькірії (1992), «Мактуб» (1994) «На березі Ріо Пьедра сіла я й заплакала» (1994) «П'ята гора "(1996), Love Letters від Пророка (1997),« Книга Воїна світла »(1997)," Вероніка вирішує померти "(1998) та« Диявол і сеньорита Прим »(2000). Його останні роботи «Одинадцять хвилин» - бестселер 2003 року, "Заїр" (2005), як поточна річка (2006), "Відьма з Портобелло» (2006) «Переможець залишається один" (2008) та Алеф (2010 ). У березні 2011 року видавництво АСТ вперше російською мовою випустило роман «Валькірії», а в кінці 2011 року готується до видання новий роман автора «Алеф».
          Пауло Коельо отримав безліч престижних міжнародних нагород. Критики відзначають його реалістичний, повний поезії та філософії стиль. Мова символів в романах Коельо говорить безпосередньо з серцями читачів і це робить його романи популярними в усьому світі.
            Шанувальники Коельо високо цінують його духовність, чесність, мудрість, а також його інтерес до загальносвітових проблем і відкритість до спілкування з людьми в незалежності від їх походження та матеріального становища. Пауло Коельо є Почесним радником в програмі ЮНЕСКО «Міжкультурні та міжрелігійні діалоги». У 2007 році йому було присвоєно звання Посла доброї волі ООН, що сприяло його роботі в галузі міжкультурного діалогу і захисту прав дітей.
           У 2009 році Пауло Коельо потрапив у Книгу Рекордів Гіннеса як автор самого перекладного в світі роману (Алхімік). Більш того, на Франкфуртському книжковому ярмарку в році 2003, він за один автограф сесію підписав найбільшу кількість різномовних видань роману Алхімік (книги мовами 53) за що також потрапив до Книги Рекордів Гіннеса.
                  На дозвіллі Коельо любить читати, подорожувати, комп'ютери, проводити час в Інтернеті, грати в футбол, прогулянки, часто спілкується зі своїми фанатами в Мережі, веде блог, займається музикою і Кюдо (свого роду медитативна стрільба з лука). Щоранку він прокидається рано і після двогодинної прогулянки випускає стріли 24, використовуючи один зі своїх трьох луків. Пауло Коельо завжди цікавився кіно і зараз працює над своїм першим кіно-проектом "Експериментальна відьма". У 1996 році Коельо і його дружина, Христина Оітісія, заснували Інститут Пауло Коельо, який допомагає незаможним дітям і літнім людям в Бразилії
            Пауло Коельо і його дружина живуть в Бразилії, Ріо-де-Жанейро, і багато часу проводять в Європі.

Цікаві факти:

• Книги Коельйо були перекладені на 72 мови і випущені в 150 країнах світу. Загальний тираж книг перевищив більш 100 мільйонів .
• Він є Кавалером ордена Почесного легіону (Франція)
• Особливий радник Юнеско з питань «міжкультурного і міжрелігійного діалогу» з 1996 року.
• У 2006 році Пауло Коельо став Послом Миру ООН
• Пауло Коельо активний користувач інтернету - тут посилання на його блог, Twitter, facebook і сторінку на порталі MySpace.
http://www.coelho.ru/content/view/5/216/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.