вівторок, 23 лютого 2021 р.

Практикум «Технології Веб 2.0 для сільських бібліотек»

 

Останнім часом бібліотечне обслуговування зазнало значних змін, які пов'язані із використанням комп'ютерів, цифрових технологій та Інтернету.

Бібліотеки прагнуть активно використовувати можливості всесвітньої павутини в повсякденній практиці і шукають інноваційні шляхи надання послуг. У цьому контексті логічним кроком стало формування бібліотечної блогосфери.

Сьогодні бібліотечна блогосфера виступає своєрідним «дзеркалом життя», що відображає як актуальні проблеми функціонування бібліотек в сучасному суспільстві, так і думку з цих проблем бібліотечного співтовариства. Блоги стали повноправним джерелом бібліотечного контенту. Завдяки розвитку нового медіасередовища змінюється інформаційна повістка дня, характер і спосіб реагування аудиторій.
         З метою створення майданчика для користувачів (читачів), залучених з соціальних мереж, більшість з яких лояльні саме до блогів, використання інструментів і методів комунікації в Інтернеті, донесення до аудиторії офіційної позиції бібліотеки в неофіційному вигляді було проведено методичний день  для Феєр І.І. - бібліотекаря бібліотеки-філії с. Букове. В ході заняття завідуюча методико-бібліографічним відділом ЦРБ –Марушка М.В. допомогла створити блог для бібліотеки-філії, надала методичні рекомендації щодо наповнення та просування бібліотечного блогу.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.