середу, 12 квітня 2023 р.

Нарада "Бібліотечна статистика: нові форми звітності" для бібліотечних працівників Виноградівської ТГ

 12 квітня на базі Виноградівської ЦПБ відбулася нарада "Бібліотечна статистика: нові форми звітності" для бібліотечних працівників Виноградівської ТГ.

Директор КЗ «Виноградівська публічна бібліотека» - Вашкеба К.Г. акцентувала увагу колег на діяльність бібліотек в нових реаліях сьогодення. Запропонувала долучитися до участі у Всеукраїнському літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!» заснований Організацією українських націоналістів та Жіночим товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги. Метою конкурсу є утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей та пріоритетів – патріотизму, відданості справі державотворення, вшанування учасників українських національно-визвольних змагань ХХ-ХХІ століть.Надала консультації працівникам бібліотек щодо створення на базі публічних бібліотек консультаційних пунктів з питань цивільного захисту для підвищення ефективності інформаційно- просвітницької роботи в громадах Виноградівської ТГ. Наголосила на необхідності долучення працівників бібліотек до місячника санітарної очистки,благоустрою та озеленення неселених пунктів Виноградівської територіальної громади.

Завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом - Марушка М.В. звернула увагу присутніх на законодавчі новації відповідно до пункту 3 наказу Міністерства культури та інформаційної політики України від 28.11.2022 № 463 „Про затвердження форм звітності про діяльність публічних та спеціальних бібліотек, а також інструкцій щодо їх заповнення ” , починаючи зі звіту за 2023 рік вводиться нова звітність.

Завідуюча відділом комплектування і обробки літератури – Божов Т.В. розповіла про реєстрацію та участь у відкритій розмові «Російська та російськомовна література у публічних бібліотеках України. Рік війни. Куди рухаємося? Що змінилося? Що потребує змін?», яка відбудеться 13 квітні в режимі онлайн.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.