середу, 31 січня 2024 р.

“Підсумки роботи бібліотек у 2023 році та основні напрями роботи бібліотек Виноградівської ТГ на 2024 рік”

 З метою підвищення фахової кваліфікації бібліотечних працівників КЗ “Виноградівська публічна бібліотека” Виноградівської міської ради Закарпатської області, та підведення підсумків роботи книгозбірень за 2023 рік, 30 січня в приміщення центральної публічної бібліотеки було проведено нараду “Підсумки роботи бібліотек у 2023 році та основні напрями роботи бібліотек Виноградівської ТГ на 2024 рік”

середу, 13 грудня 2023 р.

Семінар-практикум «Планування роботи бібліотек на 2024 рік: пріоритети діяльності в роботі з громадою та звітність за 2023р»

 З метою навчання та підтримки бібліотекарів Виноградівської ТГ у виконанні певних бібліотечних процесів: підготовка річного звіту і плану, нормування бібліотечних процесів та статистичне звітування на базі Виногрдівської центральної публічної бібліотеки №1, проведено семінар-практикум «Планування роботи бібліотек на 2024 рік: пріоритети діяльності в роботі з громадою та звітність за 2023р».

четвер, 1 червня 2023 р.

Нарада працівників бібліотек Виноградівської ТГ

 1 червня у читальній залі центральної публічної бібліотеки відбулась нарада працівників бібліотек КЗ » Виноградівська публічна бібліотека» Виноградівської міської ради. 


середу, 12 квітня 2023 р.

Нарада "Бібліотечна статистика: нові форми звітності" для бібліотечних працівників Виноградівської ТГ

 12 квітня на базі Виноградівської ЦПБ відбулася нарада "Бібліотечна статистика: нові форми звітності" для бібліотечних працівників Виноградівської ТГ.

пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

Підсумкову нарада для працівників бібліотек Виноградівської ТГ

 17 лютого на базі Виноградівської центральної публічної бібліотеки проведено підсумкову нараду для працівників бібліотек ТГ. Перша нарада, як завжди, присвячена аналізу та плануванню в бібліотеках, розгляду практичних порад та необхідних дій по формуванню позитивного іміджу та престижу закладів.

четвер, 23 червня 2022 р.

Нарада працівників бібліотек КЗ «Виноградівська публічна бібліотека»

 14 червня у читальній залі центральної публічної бібліотеки відбулась нарада працівників бібліотек КЗ «Виноградівська публічна бібліотека» Виноградівської міської ради. Обговорені нагальні питання роботи бібліотек, як інформаційно- просвітницьких центрів, у воєнний період.

пʼятницю, 11 березня 2022 р.

Zoom-конференція «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами»

10 березня для працівників КЗ «Виноградівська публічна бібліотека» проведено zoom-конференцію «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами».



«Бібліотеки мають постійно налагоджувати ефективну співпрацю з внутрішньо переміщеними особами. Наша мета – допомагати ВПО інтегруватися в нову для них громаду, покращувати їх соціально-інформаційний та правовий захист, створювати ефективні умови захисту ВПО», – зазначила директор КЗ «Виноградівська публічна бібліотека» - Вашкеба К.Г.

В рамках проведення онлайн-зустрічі завідуюча методико-бібліографічним та інформаційним відділом Марушка М.В. виступила на тему: «Основні напрямки роботи бібліотек  з внутрішньо переміщеними особами».

Під час спілкування працівники бібліотек обговорювали проблемні питання, висловлювали свої позиції щодо обслуговування внутрішньо переміщених осіб, а також ділились досвідом волонтерської діяльності на території своїх громад.

Поява внутрішньо переміщених осіб – трагічний момент для країни. Вона несе із собою проблеми, які потрібно вирішувати на системному рівні, а в разі неспроможності це зробити – стає довготерміновою. Однак слід пам’ятати, що у внутрішніх переселенців життя триває, а у деяких – починається. Від наших, спільних із ними, зусиль, у тому числі від роботи бібліотекарів, залежить, наскільки гідним, реалізованим, безпечним і повним воно буде.